Dag 8 Kandy

Vrije dag in Kandy, de culturele hoofdstad, gelegen in weelderig tropisch heuvelland. Stad en omgeving hebben tal van bezienswaardigheden en de reisbegeleider zal je informeren over de optionele mogelijkheden. Om te beginnen staat in Kandy de belangrijkste tempel van het eiland, waar de tand van de Boeddha wordt bewaard. Dit voorwerp is al meer dan tweeduizend jaar het centrale relikwie in de religieuze beleving van de Singhalese bevolking. Er is een museum met oude koninklijke regalia, juwelen en historische afbeeldingen van Kandy. De omgeving van Kandy kent ook kleine weinig bezochte tempeltjes, zoals Gadaladeniya, Lankatilaka en Embekke. Leuk als je de drukte van de stad wilt ontvluchten.
Udawattekele N.P. is een beschermd stukje regenwoud ten noorden van het stadje. Er is een mooie wandeling uitgezet, Lady Hortons Walk. Tot de mooiste botanische tuinen ter wereld behoort de eeuwenoude tuin van Peradeniya. Ze ligt 6 km ten zuidwesten van Kandy, op de weg naar Colombo. Op een gebied van zestig hectaren in een lus van de Mahaweli-rivier is een enorme collectie bomen, tropische klimplanten, bamboesoorten, palmsoorten, orchideeën, specerijen en andere planten ondergebracht. In totaal meer dan 4000 soorten.
Je kunt een bezoek brengen aan de olifantenbadplaats in Kandy bij de Mahaweli-rivier, waar de dikhuiden aan het eind van de dag naar toe worden gebracht voor een verdiend bad. Ook is het mogelijk om het grotere olifantenweeshuis in Pinnawela vanuit Kandy te bezoeken. De reisbegeleider zal een optionele excursie hier naar toe aanbieden. Tientallen olifanten wonen hier. De kleintjes worden gevoed met flessen melk en op gezette tijden mag de hele kroost een bad nemen in de nabijgelegen rivier. Vooral de spelende jonge jumbo’s zijn ontroerend om te zien.
Je moet zeker een wervelende voorstelling gaan zien van de Kandydansers, de beroemdste dansers van het eiland. Je krijgt een indruk van de belangrijkste dansen van het eiland. De traditionele opening met trommels en vuur wordt gevolgd door onder andere de duiveldans en beëindigd met een vuurdans op gloeiende kolen. De voorstelling duurt een uur.

Over nicorutten

Nico Rutten is an educational researcher. In 2014, he defends his dissertation ‘Teaching with simulations’. His professional work focuses on inquiry-based teaching with technology in the whole-class setting.
Dit bericht werd geplaatst in Shoestring reizen. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie