Dag 2 – 3 Marrakech

Vandaag en morgen heb je 2 vrije dagen in Marrakech. Ons hotel staat om de hoek van het plein Jmaa el-Fna, het bruisende hart van de stad. De bedrijvigheid op het plein verandert continue van karakter. De ochtendmarkt maakt laat in de middag plaats voor slangenbezweerders, muzikanten, acrobaten en verhalenvertellers. Tegelijkertijd komen er open eettentjes met heerlijke kebabs en salades. In de nauwe straatjes van de middeleeuwse medina kom je ogen, oren en een neus te kort. Volgepakte ezels lopen af en aan door de smalle straatjes, kruiden, leer en vleeskraampjes verspreiden hun eigen geur en de bonte mengeling van kleurige tapijten, opgetaste vruchten en geverfde strengen wol is overweldigend. In hofjes zijn ijzersmeden en leerlooiers aan het werk. Kleine poortjes bieden toegang tot fraai bewerkte sultanstombes, oude paleizen en koranscholen.
Voor wie dat wil wordt er een halve dagexcursie georganiseerd om de belangrijkste monumenten te bezoeken. Deze excursie is opgenomen in het excursiepakket, of is ter plekke bij te boeken.
Voor wie genoeg heeft van de hektiek van de stad is er de mogelijkheid om ter plekke een excursie te boeken naar Imlil, een dorpje in de hoge Atlas, waar het mooi wandelen is. Er gaat dan een lokale gids mee en de lunch is erbij inbegrepen.
Een andere mogelijkheid is er om onder deskundige leiding een stoomcursus Marokkaans koken te volgen, in een mooi Riad. Het duurt een halve dag, en uiteraard mag je de zelf bereide maaltijd ’s avonds genieten.

Over nicorutten

Nico Rutten is an educational researcher. In 2014, he defends his dissertation ‘Teaching with simulations’. His professional work focuses on inquiry-based teaching with technology in the whole-class setting.
Dit bericht werd geplaatst in Shoestring reizen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dag 2 – 3 Marrakech

  1. Robert zegt:

    Prachtige stad Marrakech, je verwoord het perfect je komt gewoon zintuigen tekort om alles mee te krijgen. Ik ben er vorig jaar voor het eerst geweest en wat was ik verbaasd van deze prachtige sprookjesstad. Vooral de bekende Djema el fna, is een geweldige mengelmoes van ervaringen. Ik had mijn reis gecombineerd met een Marrakech excursie om het nog af te maken. Beste vakantie veruit.

Plaats een reactie