Dag 5 Aït Benhaddou-Merzouga

Opnieuw reis je door een prachtig en afwisselend landschap. Eerst ga je door zwart rotsgebergte naar de vijfhonderd meter lager gelegen oase van de Draa-rivier. Het gebied lijkt op de Grand Canyon. In het oasestadje Agdz stop je om even rond te kijken op de weekmarkt, de belangrijkste ontmoetingsplek voor bewoners van afgelegen dorpen. De Berbervrouwen zijn getooid met zware zilveren juwelen en gezichtstatoeages. Ze bieden er hun eigenhandig geweven tapijten aan. Na dit bezoek rijd je een stuk door de Draavallei met zijn palmentuinen en buigt dan af naar het oosten. Je rijdt langs het Saghro-bergmassief, een gebied gekenmerkt door basaltzuilen, diepe canyons en maanlandschappen van grillige rotsen, die afgewisseld worden door verborgen beekjes en waterbekkens. Waar water is, zijn de pleisterplaatsen van de nomaden van de Aït Atta stam die hier in de winter hun kuddes weiden op het spaarzame gras dat de hogere gebieden van een groene waas voorziet. De verlaten weg gaat dwars door een indrukwekkend woestijnlandschap naar de groene palmoase van de Tafilalt. Na Rissani bereiken we via een onverharde weg de roze zandduinen van Merzouga. We slapen twee nachten (in juli en augustus één nacht) een herberg nabij het dorp Merzouga.
Wie wil kan hier een tochtje van een paar uur de woestijn in maken per kameel. Of, beter nog als je daarvoor voelt, met de kameel de Erg Chebbi in voor een overnachting onder de blote sterrenhemel! Dit is uiteraard een facultatief programmapunt, maar voor velen ook één van de mooiste herinneringen aan de reis. Deze excursie is opgenomen in het excursiepakket, of is ter plekke bij te boeken.

Over nicorutten

Nico Rutten is an educational researcher. In 2014, he defends his dissertation ‘Teaching with simulations’. His professional work focuses on inquiry-based teaching with technology in the whole-class setting.
Dit bericht werd geplaatst in Shoestring reizen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dag 5 Aït Benhaddou-Merzouga

  1. Zelf heb ik vorig jaar een excursie genomen naar de Ourika vallei (1 uur rijden van Marrakech) en na het lezen van deze post denk ik dat ik de volgende keer ook maar een excursie naar Merzouga ga nemen als ik weer naar Marrakech ga!

Plaats een reactie