Dag 12 Yala

Met de bus voert de reis verder via een afdaling van meer dan duizend meter. Je bezoekt Kataragama, een bedevaartsoord aan de voet van de bergen. Kataragama is een van de heiligste plekken van Sri Lanka en een pelgrimsoord voor boeddhisten, hindoes en moslims die er allen de god Skanda eren. De god doet zijn wonderen door middel van de ontelbare zieners, orakels en wonderdokters die het eiland rijk is. Koop wat lotusbloemen of fruit voor een offerande in deze tempel of die van Ganesh, de olifantgod van het hindoeïsme die eveneens zeer geliefd is bij de boeddhisten. Tijdens een van de talrijke festivals die in Kataragama gehouden worden, kun je gelovigen zien, die hun lippen of wangen doorboren met pinnen. 

Tijd voor wat wildlife! Je logeert een nacht in een hotel in Tissamaharama vlakbij het Nationaal Park Yala, aan de zuidoostkust van het eiland. De reisbegeleider geeft je ook hier de verschillende mogelijkheden aan en helpt bij het organiseren van de safari’s. Yala is het belangrijkste reservaat van Sri Lanka. Deze savanne wordt afgewisseld met bossen, verscheidene meren en immense granieten rotsen. De schuwe panters en beren van Yala lijken een voorkeur te hebben voor gebieden met veel van deze stenen. Wilde buffels, herten en vooral grote kuddes olifanten tonen zich onbekommerd aan de jeeps die het wildpark intrekken. In de poelen loeren krokodillen op prooi. Het reservaat van Bundala kan ook per jeep worden doorkruist. Het is een mooi natuurgebied met savanne, meren en strand. Er nestelen hier vooral veel vogelsoorten, als ooievaars, maraboes, lepelaars, pauwen, pelikanen, reigers, ibissen, flamingo’s en bijeneters. Olifanten worden ook heel regelmatig gesignaleerd, naast krokodillen, varanen, makaken, langoeren en herten. Het meer van Wirawila is het rustigste reservaat, met vele soorten watervogels, maar ook langoerapen, krokodillen en soms olifanten.

Over nicorutten

Nico Rutten is an educational researcher. In 2014, he defends his dissertation ‘Teaching with simulations’. His professional work focuses on inquiry-based teaching with technology in the whole-class setting.
Dit bericht werd geplaatst in Shoestring reizen. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie